Η Ομάδα των Φιλόζωων Εθελοντών ΑδέσποταGreece επιστρέφει!

 



Η Ομάδα των Φιλόζωων Εθελοντών ΑδέσποταGreece επιστρέφουμε στην δράση μετά από έναν χρόνο αδράνειας, λόγω σοβαρών προβλημάτων που είχαν προκύψει στην ομάδα μας, καθώς υπήρξαν αποχωρήσεις κάποιων μελών μας, λόγω έλλειψης χρόνου, λόγω της εργασίας τους.

Επιπλέον η ομάδα μας, είχε ιδρύσει συνολικά 4 φιλοζωικές ομάδες, 2 στην Αττική και 2 στην Πελοπόννησο. Οι 2 ομάδες της Αττικής, που ήταν οι Φιλοζωική Ομάδα Ταύρου Μοσχάτου και η Φιλοζωική Ομάδα Φυλής, έχουν σταματήσει πλέον την λειτουργία τους αφού τα μέλη που τις στήριζαν δεν έχουν  πλέον την δυνατότητα να τις υποστηρίξουν και πάλι, οπότε, σταματούν την λειτουργία τους οριστικά. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για την επανίδρυσή τους κάποια στιγμή στο μέλλον.

 

Οι δύο αυτές φιλοζωικές ομάδες μας, έδωσαν από την αρχή το ξεκάθαρο μήνυμα των θέσεων μας, ως προς την λειτουργία των δήμων για την διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, αλλά καθώς όπως επίσης, προέβαλαν από την πρώτη κιόλας στιγμή την θέση μας για την δουλειά των εθελοντών ακριβώς επάνω στο ίδιο ζήτημα.

 

Όμως οι συνθήκες ήταν τέτοιες που οι ομάδες μας αναγκάστηκαν να διακόψουν τελείως την λειτουργία τους, και να σταματήσουν την όποια δράση είχαν αναπτύξει.

 

Στην Πελοπόννησο τώρα, όπως έχουμε ήδη αναφέρει παραπάνω έχουμε συγκροτήσει και εκεί 2 φιλοζωικές ομάδες, μία στο Ναύπλιο και μία στην Κόρινθο. Πλήρως ενεργή είναι προς το παρόν μόνο αυτή του Ναυπλίου, ενώ αυτή στην Κόρινθο, υπάρχει μεν αλλά είναι αδρανής δε, και στόχος είναι στο άμεσο μέλλον, να την επαναδραστηριοποιήσουμε.

 

Η αλήθεια είναι ότι ακόμα σε αυτήν την κατάσταση, που βρισκόμαστε τώρα,  θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε, με όλες μας τις δυνάμεις, πάντα σε πανελλαδικό επίπεδο, αλλά εννοείται, ότι θα συνεχίσουμε και τις όποιες τοπικές παρεμβάσεις χρειαστεί να κάνουμε, στο οποιοδήποτε τοπικό επίπεδο.

 

Θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας για την προβολή των θέσεων μας, στους φιλοζωικούς συλλόγους της χώρας, όμως θα πρέπει να επιστήσουμε την προσοχή μας, σε όλα τα περιστατικά κακοποίησης ζώων, που θα χρειαστεί να αναδείξουμε ανά πάσα ώρα και στιγμή.

 

Ζητούμε συγγνώμη για την απουσία μας από εδώ τον τελευταίο έναν χρόνο, αλλά υπήρξαν τέτοιες καταστάσεις που για να αντιμετωπιστούν χρειάστηκε και μερική ανασυγκρότηση των μελών της ομάδας, μετά τις αποχωρήσεις που είχαμε λόγω έλλειψης χρόνου των μελών μας, λόγω της εργασίας τους, οπότε και χρειάστηκε να γίνουν κάποιες αναγκαστικές αλλάγές στην ομάδα μας.

 

Όμως τώρα επιστρέφουμε και θα συνεχίσουμε όσο μπορούμε ακόμα πιο δυναμικά την όποια δράση έχουμε αναπτύξει, στον φιλοζωικό αλλά και στον περιβαλλοντικό χώρο. Υπάρχουμε και λειτουργούμε ε σαν φιλοζωική ομάδα από το 2017, 7 συνεχή έτη δηλαδή, με εξαίρεση τον τελευταίο έναν χρόνο της αδράνειας μας λόγω των καταστάσεων που προαναφέραμε.

 

Θεωρούμε ότι σε αυτά τα 7 χρόνια λειτουργίας και δράσης, καταφέραμε σε αρκετές περιπτώσεις να κάνουμε ως και αρκετά αισθητή την παρουσία μας, με αποτέλεσμα να δημιουργήσουμε ενοχλήσεις, τέτοιες, που οδήγησαν σε αναφορές κατά την ομάδας μας στο facebook, και να μπλοκαριστούν για ένα διάστημα οι όποιες δημοσιεύσεις, οι οποίες όμως ξεμπλοκαρίστηκαν αφού αποδείχτηκε ότι οι όποιες αναφορές γίναν τότε εις βάρος μας, ήταν τελικά ψευδείς.

 

Για αυτό και σε αυτήν την γραμμή πλεύσης θα συνεχίσουμε, και με γνώμονα και οδηγό τις ίδιες θέσεις θα συνεχίσουμε να παλεύουμε, για ότι χρειαστεί, για να ακουστούν περισσότερο οι θέσεις μα στο φιλοζωικό κίνημα, και στον οποιονδήποτε φιλοζωικό χώρο υπάρχει ανά την Ελλάδα, για να βοηθήσουμε και εμείς με τον τρόπο μας, ώστε από την μία πλευρά να αλλάξει επιτέλους ο τρόπος διαχείρισης των αδέσποτων και από την άλλη, να σταματήσουν κάποια στιγμή να υπάρχουν αδέσποτα σκυλάκια και γατάκια σε αυτήν χώρα, με το να βρούμε τον τρόπο να σταματήσουμε πλήρως την εγκατάλειψή τους από τον κάθε λογής ασυνείδητο και ανεύθυνο ιδιοκτήτη τους.



0 Σχόλια