Να αποσυρθούν οι τροπολογίες που μετατρέπουν τους φιλοζωικούς συλλόγους σταδιακά σε «φιλοζωικές επιχειρήσεις»!



Αυτές οι 4 πολύ επικίνδυνες και κατάπτυστες τροπολογίες στον υπάρχοντα νόμο για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς, έρχονται να φέρουν ένα βήμα πιο κοντά τους φιλοζωικούς συλλόγους της χώρας, στο να γίνουν οι ίδιοι «Φιλοζωικές Επιχειρήσεις, απορροφώντας ζεστό χρήμα από τα όποια ευρωπαϊκά κονδύλια τους δοθούν για όλα όσα έχουν σχέση με τα αδέσποτα.

Για εμάς όλο αυτό που γίνεται δείχνει, ότι, όποια φιλοζωικά σωματεία και οργανώσεις, αλλάξουν τελικά το καταστατικό τους, προς αυτήν την κατεύθυνση, θα μπορούν να συμμετάσχουν, σε όλες τις 5μελεις επιτροπές των Δήμων, και φυσικά να απορροφούν τις χρηματικές επιχορηγήσεις για την σίτιση, την στέγαση και φιλοξενία, την ηλεκτρονική σήμανση, την στείρωση, περίθαλψη και την προσωρινή φιλοξενία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Η κυβέρνηση εδώ κάνει το επόμενο βήμα, για την πλήρη ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης όλου του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, μετατρέποντας έτσι σταδιακά, τους φιλοζωικούς συλλόγους και τα διάφορα φιλοζωικά σωματεία και οργανώσεις σε «φιλοζωικές» επιχειρήσεις. 

Ως προς το μείζον και πολύ σοβαρό, θέμα της υποχρεωτικής στείρωσης όλων των κατοικίδιων ζώων συντροφιάς, που πρόκειται ουσιαστικά για ένα μέτρο το οποίο ενώ είχε ψηφιστεί με τον παρόντα σε ισχύ νόμο 4830/2021, και το οποίο τώρα με την τροπολογία αυτή ουσιαστικά καταργείται.

Καταργούν δηλαδή το ένα πιο δραστικό μέτρο, μείωσης του υπερπληθυσμού των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, με μοναδικό σκοπό, να οι φιλοζωικοί σύλλογοι – φιλοζωικές επιχειρήσεις, που προσπαθούν να δημιουργήσουν, θα απαιτεί πιο πολλά χρήματα  για την διαχείριση του ολοένα και μεγαλύτερου, και συνεχώς αυξανόμενου πληθυσμού των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, που τώρα φτάνει στα 4.000.000!

Αυτό σημαίνει ότι τα όποια κονδύλια, δίνονται από εδώ και πέρα στους φιλοζωικούς συλλόγους, που όμως θα έχουν γίνει επιχειρήσεις, αυτό θα σημαίνει, τεράστια κέρδη για αυτούς εις βάρους αθώων αδέσποτων ψυχών. 

Αυτές οι τροπολογίες, δεν παίρνουν φτιασίδωμα σε καμία περίπτωση, για αυτό και η μόνη λύση είναι να αποσυρθούν εδώ και τώρα κάτι το οποίο έπρεπε να έχει ήδη γίνει χθες!


0 Σχόλια